Bekendheid maakt huismus van Britt Dekker

Britt Dekker zit vaker thuis op de bank nu ze bekend is. "Als ik nu ga stappen, zijn er altijd zo veel mensen die naar me toe komen", vertelt Britt in een interview met 100% NL Magazine. "Ik heb daarom bewust de keuze gemaakt om minder vaak uit te gaan."

Desondanks vindt Britt het niet onprettig dat ze wordt herkend. "Ik vind het nooit vervelend als mensen op de foto willen met mij, dat hoort er gewoon bij."

Toch vindt de 21-jarige blondine niet alle acties van haar bewonderaars leuk. "Laatst was ik een keer uit en een grote groep jongens vond het leuk om mij op te tillen en te crowdsurfen. Op dat moment wat het even grappig. Maar toen ze me neer hadden gezet, vond ik het toch niet zo leuk meer."

Dat ze zo veel wordt benaderd op straat, komt volgens Britt door de manier waarop ze op televisie te zien is. "Een Badr Hari of Peter R. de Vries wordt echt niet zomaar opgetild om zo de hele zaal door te gaan. Als mensen jou joviaal, gezellig en lief over vinden komen op tv, dan denken ze dat je altijd zo bent."

Britt, over wie aanvankelijk werd gedacht dat ze een typetje was, benadrukt nogmaals dat ze echt zichzelf is voor de camera. "Ik zeg gewoon altijd wat ik denk, dat flap ik er meteen uit. Ik heb dat liever dan iemand die bij alles nadenkt voordat hij of zij wat zegt. Dat is pas nep."