Britt zet anorexiatrucjes in tegen kerstkilo's

Britt Dekker hoeft zich niet in te houden met kerst. De 21-jarige realityster weet precies hoe ze af moet rekenen met de overtollige kilo's. "Ik heb allemaal van die trucjes", biecht de blondine op voor de camera van Novum Nieuws. "Die heb ik, heel slecht, een keer op zo'n pro-anasite gevonden."

"Je moet bijvoorbeeld op een bureaustoel gaan zitten en heel veel rondjes draaien. Dan word je misselijk en heb je geen honger meer", herinnert Britt zich een van de 'afvaltips' die ze tegenkwam op de omstreden sites waarop anorexiapatiënten elkaar aanmoedigen en die ze na kerst in praktijk zou kunnen brengen.

"Het schijnt ook dat naakt voor de spiegel staan helpt. Dan zie je hoe lelijk je bent en wil je niet meer eten", gaat Britt verder. "Of op ijsklontjes kauwen zodat je mond koud wordt. Je lichaam gaat dan opwarmen en dan verbrand je iets van twee calorieën meer."

Ook los van de opmerkelijke tips weet Britt hoe ze af moet rekenen met overtollig vet. "Ik heb nog nooit in m'n leven gedieet. Als ik wil afvallen, eet ik gewoon twee weken niet. Dan ben je gewoon lekker dun." Een gezondere manier van slank blijven heeft Britt gelukkig ook gevonden. "Ik sport heel veel. Dat wel. Ik doe waterpolo en rij paard."

Desondanks bijt Britt de eerste weken van januari waarschijnlijk op een houtje. "Met kerst eet ik heel veel. Ik eet eigenlijk altijd heel veel, vooral friet en broodjes pindakaas. Ik begin elke ochtend met zes witte bolletjes."

Voor Britt draait kerst niet echt om de geboorte van Jezus Christus. "Maar ik vind het verhaal van Jezus wel heel mooi. Ik geloof er niet in, want het kan natuurlijk helemaal niet. Maar het is wel mooi geschreven." Hoewel Britt niets heeft met de religieuze kant van kerst, heeft ze wel een kerststal in huis. "Daar speelde ik vroeger altijd mee. Met de koe en de ezel. Die lagen naast de koningen, Maria en de baby. Maar ik ben nog nooit in de kerk geweest en dat ga ik ook nooit doen."