Britt Dekker zorgt voor kerstravage

Britt Dekker heeft dinsdagmiddag de boel op stelten gezet bij het optuigen van kerstbomen voor het goede doel. Door toedoen van de realityster vlogen de versierspullen alle kanten op. "Ik trok aan het verkeerde dingetje", vertelt Dekker voor de camera van Novum Nieuws. "Maar ik was 'm meteen gesmeerd. Het ging per ongeluk."

Volgens Dekker heerste er onderling een grote strijd tussen de BN'ers die een kerstboom kwamen versieren voor de Sky Radio Christmas Tree for Charity. "Ik werd echt helemaal bang. Iedereen dook op die ballen, alles viel in elkaar. Ik dacht echt: wat is dit nou weer?"

Anita Witzier en Jan Kooijman konden elkaars bloed wel drinken. "Jan Kooijman had me het liefst willen wurgen", grapte Witzier. "Het is hem niet gelukt. Van tevoren denk je nog: leuk, een kerstboom versieren. Maar het is survival of the fittest vandaag." De presentatrice had wel een idee waar de zogenaamde agressie van Kooijman vandaan kwam. "Hij ziet mijn kracht en talent en ambitie, daar zal hij bang voor zijn."

"Anita Witzier is gek in haar hoofd", reageerde Kooijman. "Heb je gezien hoe ze mensen omver ging duwen? Ongelooflijk. Ik ben bang voor haar. Toen ik zag dat ze hier was, kreeg ik spontaan een zweetaanval. Ik heb een ander shirtje aangetrokken. Anita is echt intimiderend."

Witzier won uiteindelijk wel de eerste prijs, tienduizend euro voor het Reumafonds. De derde prijs van 2500 euro ging naar Kooijman voor het Prinses Beatrix Spierfonds.