Van der Garde reservecoureur bij Sauber

Giedo van der Garde zal komend seizoen de rol als reservecoureur op zich nemen bij het team van Sauber. Dit betekent dat Van der Garde niet aan de start zal verschijnen voor Caterham. Hij zal voor Sauber meerdere vrijdagsessies gaan rijden.

"Dit is een belangrijke stap in mijn loopbaan. Het is mijn doel om het team te helpen met de ontwikkeling van de nieuwe auto. Maar natuurlijk ben ik een coureur en wil ik het team en de wereld laten zien wat ik kan en dat ik een racezitje verdien bij Sauber in 2015. Mijn ambitie blijft immers onveranderd en ik ben enorm gemotiveerd om op lange termijn succes te hebben in de Formule 1", aldus Van der Garde.

"Ik ben Caterham erg dankbaar dat ze me de kans gaven om te debuteren in de Formule 1. Ik heb een fantastisch seizoen gehad met het team en heb veel geleerd. Deze ervaring neem ik zeker mee in de rest van mijn loopbaan. Voor nu ben ik erg blij met mijn contract bij Sauber. Voor iedere coureur is het een droom om met zo'n gevestigde naam als Sauber te werken. Ik ben heel dankbaar voor deze kans en ik zal mijn uiterste best doen om te slagen."

"We zijn blij om Giedo van der Garde aan boord te hebben Hij heeft vier jaar ervaring in de GP2 en een jaar in de Formule 1. Dat zijn prima voorwaarden om met succes bij ons team aan de slag te gaan. Giedo heeft zijn kunde als coureur veelvuldig laten zien en het team wil hem graag helpen met het ontwikkelen van zijn talenten. Hij heeft de juiste instelling om een stap voorwaarts te zetten" aldus Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn. De Rus Sergey Sirotkin werd eerder ook al aangekondigd als derde coureur van Sauber, het is echter onbekend wat zijn rol gaat zijn in het team.

Geruchten gaan rond dat Robin Frijns, die vorig jaar nog reservecoureur was bij Sauber, nu een plekje heeft gevonden als reservecoureur bij Caterham. Caterham zal deze week zijn rijders bekend gaan maken.