Van Gerwen uitgeroepen tot darter van het jaar

Michael van Gerwen is op het jaarlijkse Awards Dinner van de PDC verkozen tot de beste darter van het jaar. Hij versloeg Phil Taylor, Adrian Lewis en Dave Chisnall. Van Gerwen kende het beste dartjaar uit zijn leven. Naast de wereldtitel won hij de Premier League en de Player Championship Finals. 

Mighty Mike kreeg ook de award voor beste speler op de Pro Tour. Hij won twee toernooien van de Europese Tour, twee Player Championships en vijf UK Open Qualifiers. Hij won op de vloer 125.300 Britse pond. De nummer twee Dave Chisnall verzamelde slechts 68.400 pond. Van Gerwen werd ook door de fans verkozen tot beste speler. 

Naast Van Gerwen werd ook Peter Wright in het zonnetje gezet. Hij kreeg de award voor meest verbeterde speler. Hij steeg in één jaar van plek 22 naar plek zeven op de wereldranglijst. Naast zijn finaleplaats op het WK werd hij ook derde in het Pro Tourklassement. Hij zal komend jaar voor het eerst uitkomen in de Premier League. Ook werd Snakebite door zijn medespelers gekozen tot speler van het jaar. 

Simon Whitlock kreeg de award voor het mooiste televisieoptreden. In de kwartfinale van het Europees Kampioenschap stond hij 3-9 achter tegen Jamie Caven, maar wist toch de partij met 10-9 te winnen. Michael Smith kreeg de award voor beste jeugdspeler. Ook kregen 24 darters een speldje uitgereikt omdat zij allen een negendarter wisten te gooien.