Kanye wint: Coinye offline

Het lijkt erop dat Kanye West definitief aartsrivaal Coinye West uit de weg heeft geruimd. De stekker is woensdag uit de website en Facebookpagina van de digitale munteenheid getrokken.

"Coinye is dood. Jij wint, Kanye", stellen de initiatiefnemers na de handdoek in de ring gegooid te hebben. Vandaag blijken de eigenaars van de Coinye-site de activiteiten definitief te hebben gestaakt; buycoinye.com is dood. Geen 'Gay Fish'-Coinye West-geld meer, kortom.

Gisteren berichtte FOK! nog dat Kanye wel een rechtszaak had aangespannen, maar niet precies wist wie hij moest aanklagen (dankzij een hele rij proxy's). Nu is het hele aanklagen echter niet meer nodig.

Amerikaanse media stellen dat het overigens onduidelijk is of de Coinye-bedenkers serieuze plannen hadden, of puur de actie verzonnen om de heer West boos te krijgen. Indien dat laatste het plan was, lijkt dat prima gelukt.

Kanye zal ongetwijfeld blij zijn en vandaag huldigen als de eerste dag van de rest van zijn leven. Hij stelde namelijk dinsdag dat 'elke dag dat de Coinye voortbestaat', zijn 'reputatie onherstelbaar beschadigd wordt.' 


Ja, zo gek is hij écht..