37 drugstoeristen gepakt bij station Maastricht

Bij een drugscontrole op en rond het station van Maastricht zijn afgelopen weekeinde 37 buitenlandse drugstoeristen opgepakt. Dat meldt de politie maandag. Ook vijf Nederlanders bleken drugs bij zich te hebben. Bij de actie werden in totaal 68 mensen gecontroleerd, vooral als drugshonden aansloegen.

Bij de helft van de 42 arrestanten was de hoeveelheid aangetroffen softdrugs zo gering dat ze er met inbeslagname vanaf kwamen. Tien personen kregen een boete omdat ze te veel softdrugs bij zich hadden. Vier drugsrunners mogen niet meer in het gebied rond het station van Maastricht komen.

In totaal werden bij de controle 1,2 kilo softdrugs en 80 gram harddrugs aangetroffen. Behalve verdovende middelen stuitte de politie ook op vijf messen en twee bussen met verboden pepperspray.

Als een verdachte niet meer dan vijf gram softdrugs bij zich heeft, wordt het bezit in Nederland in de praktijk gedoogd. De drugs kunnen wel in beslag worden genomen. Het uitvoeren van drugs wordt strenger aangepakt. Wie in Maastricht de trein pakt, is binnen een kwartier in België.