[PD] Atlético en Barcelona scoren niet

De Spaanse topper in de Primera División tussen Atlético Madrid en FC Barcelona is zaterdag onbeslist gebleven: 0-0. De clubs staan nu allebei op 50 punten. De Catalanen hebben een iets beter doelsaldo en voeren de ranglijst aan.

Barcelona startte het duel zonder de net van een blessure herstelde Lionel Messi en Neymar, die de afgelopen dagen last had van buikgriep. De twee ploegen hielden elkaar in de eerste helft in een houdgreep en wisten het de keepers nauwelijks moeilijk te maken. Diego Costa (Atlético) en Gerard Piqué (Barcelona) kwamen met hun pogingen het dichtst in de buurt van een treffer.

Messi kwam na rust in het veld voor Andrés Iniesta, maar de Argentijn wist niet direct gevaar te stichten. Beide ploegen gaven elkaar ook in de tweede helft geen duimbreedte toe, waardoor grote kansen uitbleven. Nadat Arda Turan met een volley Victor Valdés had getest liet Messi in de 81e minuut van zich horen. Goalie Thibaut Courtois was echter bij de pinken en keerde zijn inzet.

Real Madrid kan zondag profiteren van de remise. De Koninklijke gaat op bezoek bij Espanyol en komt bij winst op drie punten van de koplopers.