Ajax weet ook Trabzonspor niet te verslaan

Ajax heeft de tweede wedstrijd bij de Antalya Cup ook niet weten te winnen. Tegen Trabzonspor bleef de formatie van Frank de Boer zaterdag op 1-1 steken. De Turken bleken vervolgens beter in het nemen van strafschoppen.

Mike van der Hoorn had ervoor gezorgd dat Ajax tenminste de penaltyreeks haalde. De verdediger kopte in de 86e minuut de gelijkmaker tegen de touwen voor Ajax.

De Amsterdammers verloren vrijdag in Turkije al van Galatasaray. Ondanks grote kansen voor onder meer Viktor Fischer en Lucas Andersen kwam Ajax tegen Trabzonspor pas laat langszij via Van der Hoorn. Emre Güral had de Turken na acht minuten op voorsprong gezet.

De Boer gebruikte 22 spelers, waaronder Ricardo Kishna. De 19-jarige aanvaller debuteerde in de Amsterdamse hoofdmacht. In de strafschoppenreeks schoot hij de laatste penalty hard over. Ajax eindigde door de nederlaag als vierde en laatste bij de Antalya Cup. Galatasaray en Celtic spelen zondagavond de finale.