[NBA] James op dreef voor winnend Miami

LeBron James was maandag de grote man bij Miami Heat in de gewonnen wedstrijd tegen Denver Nuggets. Hij scoorde op zijn 29e verjaardag 26 punten voor de basketbalploeg uit Miami, die met 97-94 te sterk was voor de Nuggets. Portland Trail Blazers verloor voor de tweede keer op rij in de NBA en zakte weer een plekje.

James miste zaterdag nog een wedstrijd vanwege een liesblessure, maar werd bij zijn terugkomst meteen topscorer. Het team uit Florida staat comfortabel tweede in de Eastern Conference met zeven nederlagen minder dan nummer drie Atlanta Hawks. Bij de Nuggets kon Ty Lawson met 26 punten de zevende nederlaag op rij niet voorkomen. De ploeg uit Denver staat nu elfde in de oostelijke ranglijst.

De Trail Blazers verloren met 110-108 van New Orleans Pelicans en zakten naar de derde plek in de Western Conference. Damian Lillard wist toch nog 29 punten te scoren, LaMarcus Aldridge eentje minder. Bij de Pelicans was Jrue Holiday met 31 punten de belangrijke man.

Portland stond lange tijd bovenaan maar verloor drie van zijn laatste vijf wedstrijden. Dinsdag wacht de confrontatie met de koploper in de Western Conference Oklahoma City Thunder. New Orleans staat tiende na drie overwinningen in de laatste vier wedstrijden.

Overige uitslagen
Detroit - Washington 99-106
Memphis - Chicago 91-95
Minnesota - Dallas 98-100
Utah - Charlotte 83-80
LA Clippers - Phoenix 88-107