FOK! wat een weer... Kerstweer

Goedemorgen! Als eerste wil ik jullie allemaal heel fijne kerstdagen toewensen. Ik hoop dat jullie er allemaal van zullen genieten en een paar heerlijke dagen tegemoet gaan met lekker eten en het genieten van elkaar.

Toch wil ik ook even stilstaan bij het feit dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Er zijn ongetwijfeld veel users en crewleden die een ellendig jaar hebben gehad met veel verdriet of andere narigheid. Ook zullen er mensen zijn die de Kerst eenzaam zullen doorbrengen of de middelen niet hebben om iets met deze feestdagen te doen. Voor deze personen kunnen deze dagen heel moeilijk zijn en ik wens hem of haar dan ook heel veel sterkte toe deze dagen.

Ook heb je nog een grote groep die gewoon moet werken, zoals onze hulpverleners, de zorg en het OV. Bij dezen zeg ik van mijn kant: zet hem op, en de (meeste) mensen zullen jullie dankaar zijn! 

En als klap op de vuurpijl heb je nog een gezelschap dat helemaal niets viert en voor wie het 'gewoon' twee vrije dagen zijn. Tegen die mensen zeg ik: goedemorgen!

Wat gaat het weer doen? De wind is inmiddels tot rust gekomen, want meer dan een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind staat er niet. De regen zijn we echter nog niet meteen kwijt. In het hele zuiden en oosten regent het vanochtend nog en deze neerslag trekt maar langzaam weg. Als het even meezit trekt die storing iets sneller naar Duitsland toe dan dat ik nu nog verwacht. In het westen is het ondertussen al een tijdje droog en de eerste opklaringen zullen daar al snel arriveren. Vanmiddag breiden die opklaringen zich langzaam uit en in de kustprovincies kan het zelfs vrij zonnig worden. In het midden breekt de zon  er uiteindelijk ook door en ik hoop dat ook het oosten nog bereikt gaat worden. Het blijft nog steeds erg zacht.

Morgen ziet het er ook niet heel onaardig uit. De zon schijnt af en toe, maar er kan ook een enkele bui vallen. Het zal beslist niet kletsnat worden, maar van dat ene buitje kan je wel nat worden. De temperatuur levert met 6 graden toch een aantal graden in.

Ondertussen loopt een nieuwe diepe depressie zich warm...

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Feestdagen
Fijne feestdagen!