'Huwelijk Albert Verlinde alleen voor het plaatje'

Albert Verlinde en Onno Hoes zijn enkel voor het plaatje nog bij elkaar. Dat vertelde Ruud Schepers, het model waarmee Hoes een affaire zou hebben gehad, donderdagavond in Show Laat. "We hebben het onder meer gehad over wanneer meer duidelijkheid kwam over de op handen zijnde scheiding van Albert en Onno."

Volgens Schepers grapte Hoes over zijn trouwring, waar voor elk jaar huwelijk een extra diamant in wordt gezet. "Hij heeft gezegd: vol gaat die ring niet meer worden. En hij heeft gegrapt over dat hij de ring van Albert net zo goed aan mij kan geven." Verlinde liet eerder nog weten zijn huwelijk met Hoes te willen redden.

Schepers leerde Hoes naar eigen zeggen ruim een jaar geleden kennen. Vorige week dook een foto op waarop de twee mannen elkaar zoenen, waarna het slippertje van de burgemeester van Maastricht aan het licht kwam. De 24-jarige Schepers zegt nooit het bed te hebben gedeeld met de 52-jarige Hoes. "Dat wilde ik niet, daar lag mijn grens", vertelde het model aan Patty Brard. Volgens Schepers was zijn relatie met Hoes wel 'meer dan een vriendschap'.

Toen Hoes' vader eind vorige maand overleed, huilde de burgemeester uit bij Schepers. "Albert was er niet voor Onno, ik wilde er wel graag voor hem zijn." Hoes zou het model zelfs hebben gevraagd mee te gaan naar de crematie. "Maar het leek me geen goed idee om op die dag zijn familie te ontmoeten."

Verlinde was volgens Schepers tot voor kort helemaal niet op de hoogte van de avontuurtjes van zijn echtgenoot. De showbizzkenner liet eerder in zijn programma RTL Boulevard weten dat Schepers 'een huisvriend' was. "Dat klinkt alsof ik tussen Albert en Onno in bed heb gelegen, maar dat is helemaal niet waar. Dat wil ik zeker niet." Schepers zegt Verlinde niet te kennen en maar een paar keer gezien te hebben.

Het model informeerde bij Hoes naar zijn relatie met Verlinde. "Natuurlijk dacht ik: je bent getrouwd, waar is je man?" Vanwege hun carrières wonen Hoes en Verlinde op verschillende plekken. "Ik heb ook gevraagd of ze een open relatie hebben, dat heeft meneer Hoes ontkend."

Desondanks is het volgens Schepers duidelijk dat hij niet de enige minnaar van de Maastrichtse burgemeester is. "Hij zit op Grinder, daar hebben we over gesproken", vertelde het model over de app die veel homo's gebruiken voor afspraakjes. Volgens geruchten worden meerdere pikante foto's van Hoes gedeeld via de app. "Ik heb tegen hem gezegd: dat moet je niet doen, dat risico moet je niet lopen."

Geïnteresseerd in een relatie met Hoes is Schepers niet. "Daarvoor ontbreekt de fysieke aantrekkingskracht." Het model raadt Verlinde aan zijn problemen op te lossen. "Als ze voor hun relatie kiezen, moeten ze daar zeker voor gaan en zorgen dat het slaagt. Je bent niet voor niets zo lang bij elkaar." Hoewel Schepers nu veel kritiek krijgt, kan hij zichzelf nog in de ogen kijken. "Ik ben niet te ver gegaan om een huwelijk stuk te maken."