[Serie A] Strootman en Roma maken eind aan remisereeks

Kevin Strootman heeft met AS Roma na vier gelijke spelen op rij weer eens een overwinning geboekt in de Serie A. De Romeinen waren zondag in eigen huis met 2-1 te sterk voor Fiorentina. Daarmee werd de achterstand op koploper Juventus teruggebracht tot drie punten. Fiorentina staat vijfde, maar geeft al dertien punten toe op de formatie uit Turijn.

Rechtsback Maicon opende de score voor Roma na zeven minuten, maar na een klein halfuur maakte Juan Vargas gelijk. Mattia Destro luisterde zijn rentree na een halfjaar blessureleed op met een treffer in de 67e minuut. Smetje op de zege van Roma was de rode kaart voor Miralem Pjanic kort voor tijd.

Strootman speelde de hele wedstrijd mee bij Roma. Francesco Totti, die ruim een maand moest toekijken met een dijbeenblessure, bleef nog op de bank.