Eerder Engelse les op Amsterdamse basisscholen

Basisschoolleerlingen in Amsterdam krijgen voortaan eerder Engelse les. De gemeente gaat zich inzetten om lessen in een vreemde taal te vervroegen. Dat heeft de Amsterdamse gemeenteraad woensdag besloten naar aanleiding van een voorstel van D66, VVD en GroenLinks.

Het zal voornamelijk gaan om Engelse les, maar er kan ook worden gekozen voor een andere taal. Nu geeft nog een op de zeventien basisscholen in de hoofdstad al voor groep zeven of acht les in een vreemde taal. In de rest van Nederland is dat al een op de zeven.

"Zeker in een internationale stad als Amsterdam is het beheersen van Engels een pré. En het blijkt dat vroeg beginnen loont", stelt D66-fractievoorzitter Jan Paternotte in een verklaring. "Daarom is het een goede stap dat de gemeente scholen gaat stimuleren en ondersteunen om het aanbod in de stad te vergroten, en zo Amsterdamse kinderen meer kansen te bieden."

De gemeente gaat basisscholen onder meer stimuleren om mee te doen aan een landelijke proef van staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) om tweetalig les te gaan geven.