'Is niks, is een neger'

Een jongeman die solliciteerde naar een stageplek in Arnhem, is op een nogal lullige manier afgewezen. In een e-mail naar de jongen werd hem verteld niet in aanmerking te komen omdat hij een neger is.

Jeffrey Koorndijk wilde dolgraag aan de slag als stageloper bij een elektronicazaak in de Gelderse hoofdstad. Groot was dan ook de teleurstelling toen hij werd afgewezen om zijn huidskleur. Dit blijkt uit een e-mail die per abuis bij hem op de elektronische deurmat plofte.

"Heb nog even gekeken, is niks", zo begint de afwijzing. "Ten eerste een donker gekleurde (een neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers."

Een medewerker van de winkel wilde zijn baas mailen over zijn bevindingen over de knaap, maar de e-mail kwam per ongeluk bij Jeffrey zelf terecht. De neger is woedend en speelt het bedrijf nu de zwarte piet toe. Uit woede zette hij het bericht op Facebook en Twitter.

Op internet is nu een discussie losgebarsten over de e-mail. Velen spreken er schande van en reppen over discriminatie. De sollicitant heeft inmiddels aangifte gedaan.

negermailDe bewuste afwijzingsmail