Drietal overleeft Gangnam Style niet

Jemenieten weten wel hoe je een puike party moet geven. Voordat ze Psy keihard door de speakers pompen, pompen ze keihard een hoop lood in de atmosfeer. Omdat 'bigger is better' overal geldt, gebruiken ze voor de vreugdeschoten regelmatig aanvalsgeweren, als de beroemde AK-47.

Dat was precies wat gebeurde bij een trouwfeest in Taiz, in het zuiden van Jemen. Alleen voegde dat deze keer niet echt toe aan de feestvreugde. Een van de schutters verloor tijdens het dansen op onverklaarbare wijze de macht over zijn vuurwapen. Dat begon schoten het publiek in te ratelen. Het resultaat: drie doden.

Een filmpje van de gebeurtenis verscheen vrijdag al op LiveLeak. In het filmpje is te zien hoe er schoten klinken tijdens Gangnam Style. Mensen beginnen te gillen en te rennen. Dan verschijnt een bloedend lijk in beeld. Sommigen betwistten de realiteit van de beelden, maar ze zijn nu pas bevestigd.

In verschillende Midden-Oosterse culturen is het gewoonlijk om op heugelijke momenten een vuurwapen af te vuren. Dat gaat regelmatig vreselijk fout. Overheden in de regio proberen de vreugdeschoten te ontmoedigen, zeker nu er steeds zwaardere wapens gebruikt worden.