Coming to America 2 afgeketst door echte prins

Het lijkt onwaarschijnlijk dat er ooit een vervolg komt op Coming to America uit 1988. In de komedie speelt Eddie Murphy een Afrikaanse prins en Arsenio Hall zijn page die voor het eerst naar de Verenigde Staten komen. Een echte Afrikaanse prins beweerde destijds echter dat de film op zijn leven was gebaseerd en bestookte de producenten met aanklachten.

"Veel mensen weten dit niet, maar ik stond nadat de film was uitgekomen vaak in clubs met een standup-optreden en dan begon die mafkees weer te schreeuwen", zei Murphy dinsdag in The Arsenio Hall Show. "'Hé man, ik ben de echte prins. Je hebt mijn leven gestolen en ik wil geld zien, anders vermoord ik je', riep hij dan."

Volgens Murphy heeft de man de producenten vele malen aangeklaagd, waardoor ze weinig heil meer zagen in een vervolg. "Geestig is ook dat die man altijd zei dat hij naar Amerika was gekomen om het meisje uit de clip van Thriller te versieren", vulde Hall aan. In Coming to America komt Murphy's personage ook naar de VS om een vrouw uit te zoeken.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Coming to America verscheen. "Gelukkig zien wij er nog hetzelfde uit", zei de 52-jarige Murphy trots. "Bij veel mensen schrik je je na 25 jaar helemaal kapot. Die moeten je uitleggen wie ze ook alweer zijn."

Murphy is momenteel bezig met een tv-film gebaseerd op een van zijn andere personages uit de jaren tachtig. In Beverly Hills Cop is hij wederom te zien als detective Axel Foley, wellicht zijn populairste rol ooit. Wanneer de film verschijnt is onduidelijk.


Coming to America 2 afgeketst door echte prins (Foto: Novum)