Tendulkar uit voor 74 in laatste wedstrijd

Cricketer Sachin Tendulkar is na 74 runs uitgegaan in de eerste innings van zijn laatste wedstrijd. De 40-jarige legende was donderdag op de eerste dag tot 38 niet uitgekomen en hervatte zijn jacht naar een 101e century. Na 74 runs werd hij echter uitgevangen door Darren Sammy van de West Indies.

Afhankelijk van het wedstrijdverloop komt Tendulkar mogelijk in de tweede innings nogmaals aan bat. Gebeurt dat niet dan blijft de teller voor Tendulkar steken op 15.921 runs in testwedstrijden. Sammy's naam blijft dan ook voor eeuwig verbonden aan die van de Indiër.

De testwedstrijd, een vijfdaags treffen, tussen India en de West Indies in Mumbai is het afscheid van Tendulkar. De Kleine Meester, die in zijn thuisland haast als een god wordt aanbeden, speelt in eigen stad zijn tweehonderdste testmatch.

India staat in de wedstrijd tegen West Indies al ruim voor. De bezoekers uit de Cariben waren donderdag na 182 runs uitgespeeld. India stond toen aanvoerder MS Dhoni als zesde man uitging vrijdag al op 365 runs.