Schudden met je anus voor MTV EMA-ticket

Muziekfans kunnen dit weekeinde een ticket voor de MTV EMA in de wacht slepen. In Amsterdam vinden audities plaats waarmee een felbegeerd kaartje verdiend kan worden. Volgens MTV-vj Anna-Alicia Sklias, die in de jury zit, is vooral de twerk-act van Miley Cyrus populair.

"Er zijn hier al een aantal meisjes schaars gekleed en ingewikkeld in inpakfolie langsgekomen die aan het twerken zijn", vertelt Sklias aan Novum Nieuws. Cyrus stond tijdens de MTV Video Music Awards op het podium met Robin Thicke. Miley zorgde voor ophef door voorovergebogen tegen de zanger aan te schuren. "Het is heel grappig om te zien", zegt Sklias over de huis-tuin-en-keuken-versies van Nederlandse muziekfanaten.

De tickets voor de EMA zijn gewild, bleek zaterdagochtend vroeg al. De eerste gegadigden stonden om 05.00 uur al voor de deur van Ziggo Dome. "Maar het begon pas om 10.00 uur. Die meisjes waren vastberaden en stonden vijf uur te wachten", vertelt juryvoorzitter Carol Brock. "Nog steeds staan mensen urenlang in de regen."

Die bevlogenheid heeft MTV, dat elk jaar via audities op zoek gaat naar publiek, jaren niet meer gezien. "De laatste keer dat mensen zo lang in de rij stonden, was in Kopenhagen", weet Brock. De EMA werden in 2006 uitgereikt in de Deense hoofdstad.

Muziekfans kunnen ook zondag nog strijden om een EMA-ticket. Ze moeten niet alleen hard kunnen gillen, maar een bevlogen act laten zien. Die moet bovendien aansluiten bij het thema Out of this World Fun Party Alien. "Er wordt vooral gekeken naar energie en enthousiasme", weet een woordvoerder van de muziekzender. "Hoe groter het enthousiasme, hoe beter het ticket."

Zaterdag en zondag zijn drie soorten kaartjes te winnen, voor de awardshow zelf, de rode loper of de Melkweg. Daar staat het tweede podium van de EMA en geven Snoop Dogg en Afrojack een show. Tickets voor de rode loper zijn het meest gewild. Daar kunnen de muziekfans oog in oog komen te staan met internationale sterren als Miley Cyrus, Robin Thicke en Katy Perry.

De MTV EMA worden zondag 10 november uitgereikt in Amsterdam. Voorafgaand aan de prijzenregen vindt vanaf woensdag de MTV Music Week plaats. Onder meer The Killers en Russell Brand treden op in aanloop naar de EMA.