Miley Cyrus inderdaad naar Amsterdam voor MTV EMA

Miley Cyrus is volgende maand inderdaad van de partij tijdens de MTV EMA in Amsterdam. Dat maakte de muziekzender donderdag bekend. Woensdag dook Miley al op in een promovideo van Redfoo, de officiële MC van de prijzenregen.

Cyrus was in augustus verantwoordelijk voor het meest opzienbarende optreden van de MTV Video Music Awards van dit jaar. De 20-jarige zangeres stond al twerkend met Robin Thicke op het podium. De schunnige dans van Miley zorgde tijdens de VMA's voor een recordaantal tweets per minuut en deed wekenlang behoorlijk wat stof opwaaien.

De zangeres, die doorbrak als kindsterretje, scoort momenteel internationaal met het nummer Wrecking Ball. In Nederland is het haar grootste hit tot nu toe. Ook rond de videoclip van Wrecking Ball ontstond ophef. In het clipje slingert Miley poedelnaakt op een sloopkogel.

Miley bracht in september nog een bliksembezoek aan Amsterdam. De zangeres deed de hoofdstad slechts kort aan, en trok vooral zeven uur uit voor een coffeeshopbezoek. Volgende maand is Miley dus weer in Nederland. Ze staat zondag 10 november voor de tweede keer op het podium van de EMA.

Langzaamaan wordt meer duidelijk over welke artiesten naar Amsterdam komen voor de prijzenregen van MTV. Katy Perry en The Killers zijn van de partij, net als zangeres Ariana Grande en acteur Will Ferrell. Grande doet backstage verslag van de EMA, Ferrell woont de awardshow bij als zijn typetje Ron Burgundy. Redfoo, bekend van LMFAO, is als MC de gangmaker van de avond.

Voorafgaand aan de uitreiking van de MTV EMA vindt de Music Week plaats in Amsterdam. Verschillende nationale en internationale artiesten verzorgen optredens op diverse locaties in Amsterdam. Onder meer The White Lies en Russell Brand treden op tijdens de Music Week.