Portugal heropent Maddy McCann-onderzoek

Justitie in Portugal heropent het onderzoek naar de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann. Volgens de Portugese procureur-generaal zijn er nieuwe aanwijzingen, melden Portugese media.

De destijds 3-jarige Maddy verdween in mei 2007 uit het appartement in Praia da Luz in de Algarve waar zij met haar ouders de vakantie doorbracht. Onderzoek van de Portugese politie liep op niets uit en het onderzoek werd in 2008 gestopt.

Een kleine twee jaar geleden ging een nieuw rechercheteam uit het Noord-Portugese Porto weer met de zaak aan de slag. Dat team zou nu een aantal nieuwe getuigen op het oog hebben.

Ook de Britse politie is onlangs met de zaak aan de gang gegaan. Zij heeft nieuwe aanknopingspunten gevonden en heeft een nieuwe reconstructie kunnen maken van de gebeurtenissen rond de verdwijning. Vorige week verspreidde de Britse politie twee compositietekeningen van een verdachte. De BBC ging op 14 oktober in het programma Crimewatch uitgebreid in op die reconstructie. In Nederland besteedde Opsporing Verzocht op 15 oktober aandacht aan de zaak.

De ouders van Madeleine hebben steeds alles op alles hadden gezet om aandacht te blijven vragen voor de verdwijning van hun dochter.