[NFL] Broncos verliezen ongeslagen status

De Denver Broncos zijn vannacht hun ongeslagen status kwijtgeraakt. De Indianapolis Colts bleken met 39-33 te sterk.

De Broncos kwamen in het eerste kwart nog wel op voorsprong. Een touchdown van Eric Decker zette de formatie uit Denver op een 0-7 voorsprong. Aan het einde van het eerste kwart bogen Adam Vinatieri met een field goal en Darrius Heyward-Bey met een touchdown de score in het voordeel van de Colts om.

In het tweede kwart kwamen de Broncos opnieuw op voorsprong via een touchdown. Ditmaal was Julius Thomas de afmaker. Een safety en twee touchdowns, één van Stanley Havili en één van Coby Fleener, zorgden ervoor dat de Colts met een ruime voorsprong van 26-14 gingen rusten.

In het derde kwart scoorde Colts' quarterback Andrew Luck zelf een touchdown. De kicker van de Broncos, Matt Prater, scoorde daaropvolgend een field goal. Opnieuw viel de score uit in het voordeel van de Colts.

In het vierde kwart scoorde Vinatieri al snel een field goal voor de Colts. De Broncos wisten dat er snel iets moest gebeuren en gingen meer druk zetten. Dat resulteerde in twee opeenvolgende touchdowns. Ditmaal waren Demaryius Thomas en Knowshon Moreno de afmakers. Het mocht echter niet baten. Vinatieri scoorde zijn derde field goal van de avond en dat betekende dat de Broncos negen punten moesten overbruggen in vijf minuten. Dat bleek te moeilijk te zijn. Prater scoorde nog wel een field goal vlak voor het einde van de wedstrijd.

De Broncos kregen op deze manier hun eerste verliespartij te verwerken. De Kansas City Chiefs is nu nog het enige team met een ongeslagen status.