Live klopjacht op iPhonedief

In Vlaardingen is momenteel een klopjacht op een iPhonedief aan de gang en het internet kijkt mee.

De eigenaar, vriendin van Jaap Stronks (@jaapstronks) merkte dat het toestel weg was, waarna Stronks zich op Twitter meldde, met de mededeling dat Find My iPhone nog aanstond op het toestel. De snel ingelichte politie is vervolgens op de locaties afgegaan, en pakte op een Rotterdams metrostation iemand op. Even later bleek het toestel echter alweer een station verderop tezijn, waaruit bleek dat de verkeerde persoon is opgepakt. 

Vervolgens bewoog het stipje op de kaart zich richting Vlaardingen om daar een woonwijk binnen te gaan. De politie is nu onderweg naar de huidige locatie.

Update 13:15u:
De iPhone is terecht! Stronks twitterde zojuist: "IPHONE TERECHT, Politie belde net, dief in Vlaardingen staande gehouden en telefoon aangetroffen!" Daarmee lijkt dit een van de eerste bekende 'Politie versus Find-my-iPhone' verhalen te worden die tot een goed einde komt. De politie komt het toestel zelfs bij Stronks langsbrengen, zo liet hij weten. Wel is hij benieuwd naar het lot van de onterecht aangehouden man: "Nu vraag ik me af hoe het gaat met de nietsvermoedende man die pinnend bij McDonalds onterecht werd verdacht & gearresteerd."