Monic Hendrickx neemt Carmen mee naar huis

Monic Hendrickx neemt onbedoeld haar rol van Carmen uit Penoza soms mee naar huis. "Ik krijg thuis wel eens te horen dat ik Carmen doe. Ga ik ineens plat praten of grove grappen maken", zegt de actrice in Spits.

Ook op lichamelijk gebied ondervindt de 46-jarige Hendrickx de naweeën van het spelen van Carmen. "Penoza is zo'n snelkookpan", legt ze uit. "Aan het eind van het draaiseizoen zitten mijn schouders vast van de stress die Carmen heeft ervaren. Ik had vrij en bedacht me dat ik heel moe was en merkte dat ik echt wel over grenzen was heengegaan."

Al met al heeft Hendrickx, die vanaf zondag te zien is in een nieuw seizoen van Penoza, de grootste lol in haar werk en noemt ze werken met regisseur Diederik van Rooijen 'rock-'n-roll'. "We repeteren ook nooit. Hij neemt gelijk op. Nu moet ik ook wel zeggen dat mijn eerste take meestal de beste is, omdat ik dan het meest met mijn intuïtie werk. Bij Diederik weet je nooit wat hij gaat doen: teksten veranderen en er gebeurt altijd wel iets waar hij direct op wil inspelen."


Monic Hendrickx neemt Carmen mee naar huis (Foto: Novum)