'Verdachten in zaak-Wiels lid van straatbende'

De Curaçaose politicus Helmin Wiels is volgens het Openbaar Ministerie vermoord door huurmoordenaars van een beruchte straatbende in Willemstad. Dat meldt De Telegraaf maandag. De drie mannen die vorige week werden aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Wiels, zouden nauwe banden hebben met de bende No Limit Soldiers (NLS).

De bende houdt zich vooral bezig met liquidaties en drugssmokkel en werkt vanuit de wijk Koraal Specht in Willemstad. In diezelfde wijk viel de politie vorige week onder meer woningen binnen en verrichte er aanhoudingen.

De vorige week aangehouden verdachten van 24 en 28 jaar, bijnamen 'Pankcheck' en 'Ir', komen uit Koraal Specht, net als de 42-jarige verdachte 'Nini', die als moordmakelaar zou gelden. Hij zou de aanslag hebben voorbereid samen met 'Pretu', die eerder deze maand zelfmoord pleegde in zijn cel.

Een andere verdachte in de zaak, de 43-jarige Monika B., werd vrijdag voorlopig vrijgelaten. Zij werd begin augustus op Curaçao gearresteerd. Monika B. geldt nog wel als verdachte in de zaak.