Vuurwerkopslag Enschede mag niet uitbreiden

Het bedrijf Dream Fireworks mag een vuurwerkopslag in Enschede niet uitbreiden. De gemeente is niet van plan de vereiste vergunning te verstrekken. Volgens de brandweer zijn er niet voldoende vluchtwegen. Bovendien past de uitbreiding niet in het bestemmingsplan.

Buurtbewoners waren bezorgd over de uitbreiding van de capaciteit van de opslag van vijftig naar 350 ton vuurwerk. Die zorgen heeft het college van burgemeesters en wethouders meegenomen in zijn besluit.

"We hebben de nodige informatieavonden gehouden, waaruit bleek dat de zorgen van de bewoners aanzienlijk waren", aldus wethouder Hans van Agteren. "De combinatie vuurwerk en Enschede is maatschappelijk nog altijd een beladen onderwerp." Enschede werd in 2000 opgeschrikt door een vuurwerkramp waarbij 23 doden vielen.

Directeur van Dream Fireworks Frits Pen laat in een verklaring weten het niet met de gemeente eens te zijn. Hij is verbaasd over het besluit. Het bedrijf gaat de kritiekpunten van de brandweer aanpakken en wil bezwaar maken tegen het voorlopige besluit van de gemeente.