Vrouw Lange Frans veroordeeld in hoger beroep

De vrouw van rapper Lange Frans is ook in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf. Het gerechtshof in Amsterdam acht bewezen dat Daniëlle van Aalderen met een geladen vuurwapen in de auto verhaal ging halen bij Baas B, het voormalige rapmaatje van haar man.

Ze kreeg woensdag wederom een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. De politierechter in Amsterdam veroordeelde haar in 5 september 2011 ook tot die straffen. Haar advocaat noemt de veroordeling woensdag 'onbegrijpelijk', op basis van 'volstrekt onovertuigend bewijs'. Hij moet het arrest nog bestuderen.

Ook Daniëlle is verbijsterd. "Wat een dag!", twittert ze. "Een ziekenhuisbezoek met mijn moeder voor een mri-scan van haar borst en een onbegrijpelijke uitspraak in het hoger beroep."

De 28-jarige Daniëlle wilde in oktober 2010 tekst en uitleg van Baas B, die destijds een conflict had met haar man. Ze beweert dat ze niet wist dat er een geladen vuurwapen in haar auto lag. Volgens het Openbaar Ministerie blijkt onder meer uit vingerafdrukken van Daniëlle die zijn gevonden op de tas waarin het wapen zat, dat dit wel degelijk het geval was.

Rapduo Lange Frans en Baas B scoorde hits als Zinloos en Het Land Van... De twee timmeren nu aan de weg als soloartiesten, maar hebben hun ruzie inmiddels bijgelegd.