Seksscènes geen probleem voor 50 Shades-acteur

De seksscènes in de boekverfilming Fifty Shades of Grey waren voor acteur Charlie Hunnam geen enkel probleem. "Ik had aan het begin van mijn carrière al een enorme ontgroening op dat gebied in de serie Queer as Folk, waarin ik een aantal zeer expliciete liefdesscènes moest spelen als homoseksuele man", vertelt de 33-jarige acteur, die de rol van de gelikte miljardair Christian Grey vertolkt, aan persbureau AP.

Fifty Shades of Grey is het eerste deel in de boekenreeks van de Britse E.L. James. De serie kreeg vooral bekendheid vanwege de zwoele scènes voor vrouwen van middelbare leeftijd en staat officieus bekend als 'mommy porn'.

De Britse Hunnam, vooral bekend van de tv-serie Sons of Anarchy en recentelijk te zien in de spektakelfilm Pacific Rim, nam de rol maar wat graag aan en maakte zich geen moment zorgen dat hij weer uit de kleren moest. "Ik ben nu zestien jaar verder en ik zag het gewoon als een grote uitdaging."

Daarnaast prijst Hunnam zich tegenover het Amerikaanse tijdschrift People gelukkig dat hij juist Dakota Johnson tegenover zich mocht zien als Anastasia Steele. De twee acteurs hadden al een geweldige klik tijdens de eerste proeflezing van het scenario. "Toen ze me opbelden om te zeggen dat ik de rol had gekregen, vroeg ik gelijk: het is toch wel met Dakota, hè?. De chemie tussen ons was voelbaar."

Hunnam hoeft zich echter geen zorgen te maken dat er jaloezie ontstaat aan het thuisfront. Zijn vriendin met wie hij al zes jaar samen is, sieradenontwerpster Morgana McNelis, was dolenthousiast over de rol van haar vriend. "Ze zei meteen dat ik het moest doen. Ik denk dat deze rol ons alleen maar dichter bij elkaar brengt."

"Het is niet gemakkelijk met een acteur te zijn", gaat Hunnam verder. "Iedereen ziet immers dingen van mij die zij vast liever privé zou houden. Dat wordt met deze film natuurlijk tien keer erger."

Fifty Shades of Grey verschijnt in augustus in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse datum is nog onbekend.


Seksscènes geen probleem voor 50 Shades-acteur (Foto: Novum)