FOK!filmtip vd dag: Inside Job (2010)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Inside Job

De FOK!filmtip van de dag gaat vandaag naar de imponerende documentaire Inside Job van Charles Ferguson, die vanavond om 23.10 uur te zien is bij onze Vlaamse buren van Canvas. In de documentaire krijgen we een gedegen analyse over hoe de financiële crisis van 2008 de wereldeconomie zo’n 20 triljoen dollar kostte. Voor degenen die niet weten hoeveel dat is, 20 triljoen dollar schrijf je zo: $20,000,000,000,000

Inside Job 1

Miljoenen mensen verloren hun banen en huizen en als gevolg daarvan ontstond de grootste recessie sinds de Grote Depressie van de jaren twintig. In Inside Job zien we interviews met politici, journalisten en academici en is opgenomen in onder meer Amerika, IJsland, Engeland, Frankrijk, Singapore en China. De documentaire weet op duidelijke wijze uitleg te geven aan de materie waardoor de film ook prima te volgen is voor eenieder die minder kennis over het onderwerp heeft.

Inside Job 2

Voor degenen die het niet zo laat willen/kunnen maken:
Inside Job wordt op vrijdagmiddag om 15.27 uur op Canvas herhaald.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!