FOK!filmtip van de dag: 3.10 To Yuma (2007)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

3:10 to Yuma poster

Het is deze maand op de kop af vijf jaar geleden dat er een prachtige remake in de bioscopen verscheen van de spannende western 3.10 To Yuma. De nieuwe bewerking van regisseur James Mangold was gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Elmore Leonard, dat ook in 1957 al eens was verfilmd.

3.10 To Yuma 1

Dan Evans (Christian Bale) is een arme boer die samen met zijn zonen op weg is naar het stadje Bisbee, als ze getuige zijn van een gewelddadige overval op een postkoets, door de beruchte bende van de outlaw Ben Wade (Russell Crowe). Wade wordt echter al snel gearresteerd. Voor een beloning van 200 dollar moet Dan Evans de schurk van Bisbee naar Contention brengen, van waar hij met de trein van tien over drie naar de gevangenis van Yuma zal worden gebracht. Wat volgt is een reis vol gevaren.

3.10 To Yuma 2

Bij westerns gaan we noormaalgesproken het liefst voor het origineel, maar 3.10 To Yuma vormt daar duidelijk een uitzondering op. Niet dat de film uit 1957 niet de moeite waard was, maar Mangold weet de film de authentieke sfeer van een jaren zestig western in de stijl van John Ford mee te geven. Een sterk verhaal, een prima cast en prachtige beeldem, wat wil een filmliefhebber nog meer. De FOK!filmtip van de dag wordt dus 3.10 To Yuma en is vanavond om 23.20 uur te zien bij onze Vlaamse buren van Één.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!