Sims hebben herinneringen

De virtuele mensen uit De Sims 4 hebben een geheugen. Ze onthouden het als andere personages iets 'stoms' hebben gedaan. Spelers kunnen verder zelf aangeven welke gebeurtenissen als speciale herinneringen moeten worden opgeslagen. Dat vertelde ontwikkelaar Ryan Vaughn donderdag in gesprek met Novum Nieuws.

"De sims zijn veel slimmer en realistischer geworden", zei de ontwikkelaar. De herinneringen hebben invloed op de relatie tussen personages, maar ook op de sociale betrekkingen in een groep sims. De personages hebben met hun handelingen dus veel meer invloed dan in eerdere spellen.

Ook hebben de emoties van de virtuele mensjes uit het computerspel invloed op hun activiteiten. Vaughn legde uit dat de sims bijvoorbeeld goed kunnen sporten als ze kwaad zijn. Emotie is volgens de ontwikkelaar de belangrijkste toevoeging aan het spel.

"Ik ben benieuwd wat voor verhalen spelers via de game gaan vertellen", zei Vaughn. Net als bij het vorige spel in de De Sims-reeks kunnen gamers zelf de regisseur spelen van hun eigen soapserie. De mogelijkheid zelf filmpjes te maken is ingebouwd in het spel.

De Sims 4 moet volgend jaar op de markt komen voor pc en Mac.


Sims hebben herinneringen (Foto: Novum)