[EL] Uitslag Atromitos - AZ

Makkelijk ging het niet, maar AZ heeft zichzelf een goede uitgangspositie verworven voor de return in de laatste Europa League-voorronde. Atromitos werd met 1-3 verslagen.

Trainer Gertjan Verbeek had voor het duel met de Grieken geen verrassingen in petto voor de basisopstelling. Het bleek de juiste keuze van de oefenmeester. AZ had in de eerste helft meer kansen, al was er niet echt sprake van een overwicht. Ook Atromitos kon er af en toe gevaarlijk uitkomen. Pas in de tweede helft kwam het duel echt tot leven. Dat had AZ voornamelijk te danken aan de uitstekende voorhoede. Johan Berg Gudmundsson zette eerst kort na de rust de 0-1 op het scorebord op aangeven van Nemanja Gudelj. Na 74 minutern spelen gunde Aron Johansson de Alkmaarders een verdubbeling van de score.

De Amerikaan met IJslandse roots ontpopt zich tot de perfecte opvolger van de vertrokken Jozy Altidore. Het was de vijfde keer op rij dat hij dit seizoen het net vond voor AZ. Willie Overtoom speelde de spits vrij, waarna hij met een mooie beweging de 0-2 tegen de touwen werkte.AZ zat op rozen, maar Atromitos gaf zich niet zomaar gewonnen. Doelman Esteban hielp de Grieken in het zadel door een strafschop te veroorzaken. Hij haalde Dimitrios Papadopoulos in het penaltygebied naar de grond en moest oog in oog met de spits een tegendoelpunt incasseren.

Met nog ruim tien minuten op de klok rook Atromitos bloed. AZ hield echter knap stand en kwam in de blessuretijd van het duel zelfs nog op 1-3 door een doelpunt van Gudmundsson. De ploeg mag het karwei nu volgende week in eigen huis afmaken. Alkmaar kan na een matig afgelopen seizoen weer eens de hoop op een goed seizoen koesteren.