Weer brief bij monument Nicky Verstappen

Bij het monument voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide is opnieuw een brief gevonden. Het is de vierde brief die is aangetroffen sinds het monument zo'n anderhalve week geleden werd beklad met gele verf, meldt de politie maandag.

Wat er in de brieven staat, wil de politie niet zeggen. Ook wil de politie niet aangeven of wordt gedacht aan een of meer briefschrijvers. "We nemen het mee in het onderzoek om de dader of daders te achterhalen."

Nadat het monument anderhalve week geleden werd beklad met gele verf, werden ook al briefjes aangetroffen. Vervolgens ontdekten agenten donderdagnacht dat op het monument purschuim was gespoten. Ook toen werd een brief aangetroffen.

Het monument was al eerder mikpunt van vernielingen. Een man uit Landgraaf bekende in 2007 het monument te hebben vernield. Justitie had de man eerder aangehouden als verdachte in de zaak-Verstappen, omdat hij brieven bij het monument achterliet waaruit zou blijken dat hij meer informatie had over de moord. Maar later werd hij geschrapt als verdachte in de moordzaak.

De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp. Hij werd later dood gevonden. De moord is nooit opgehelderd.