Boskamp vindt homoseksuelen ziek

Oud-voetbaltrainer Jan Boskamp vindt homoseksualiteit niet gezond. Dat zegt hij woensdag in Nieuwe Revu. "Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook."

De 65-jarige Boskamp reageerde op de ophef die ontstond na de uitlatingen van René van der Gijp van anderhalve week geleden. Die ophef vindt hij 'flauwekul'. "René heeft niks verkeerd gezegd. Hij mag zeggen wat hij wil. Ik ben het roerend met hem eens!"

Boskamp, die in België woont en werkt, wijt de opmerking van Van der Gijp aan de Gay Pride in Amsterdam waar een boot van de KNVB meevoer. "Wat moet je anders zeggen als je al die bootjes ziet? In België speelt deze discussie helemaal niet."

Van der Gijp verklaarde dat voetbal geen sport voor homo's is. Op hun veertiende zouden homo's het wel gezien hebben en kapper worden. Later krabbelde hij enigszins terug door te zeggen dat zijn uitlatingen alleen betrekking hadden op het profvoetbal.