Inspecteur aangevallen tijdens controle bloemenveld

Een inspecteur van de Inspectie SZW is zaterdag aangevallen tijdens een inspectie op een bloemenveld in het Westland. De arbeidsinspecteur is met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed. De politie heeft de geweldplegers aangehouden, meldt de inspectie dinsdag.

Het incident vond plaats tijdens een controle door de Inspectie SZW, UWV en de Belastingdienst op een bloemenveld waarbij de werknemers werden gevraagd zich te identificeren. Een van de werknemers wilde niet dat zijn gegevens werden genoteerd en ging de inspecteur te lijf. Een andere inspecteur die tussenbeide kwam werd ook aangevallen en tegen de grond gewerkt, waar hij werd geschopt door een andere werknemer.

Toen andere inspecteurs hun collega wilden ontzetten, werden zij belaagd door de twee broers van de geweldpleger. De inspecteur en zijn werkgever hebben aangifte gedaan tegen de verdachten. Die zijn ter plekke aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Naaldwijk. Ze zijn inmiddels vrijgelaten, maar moeten in september verschijnen op een zitting van het Openbaar Ministerie, aldus de inspectie.