Protest raamprostituees Utrecht bij stadhuis

Raamprostituees die in Utrecht hun werkplek kwijt zijn geraakt gaan donderdag protesteren bij het stadhuis van de domstad. Met de demonstratie willen ze zichtbaar maken dat zij op straat staan, terwijl zij niets verkeerd hebben gedaan. Dat laat een woordvoerder van de vrouwen en enkele mannen woensdag weten.

Mogelijk worden tenten neergezet waarin de prostituees hun werkzaamheden hervatten. "Dat plan is als een grapje begonnen, maar een aantal vrouwen denkt er nu serieus over na. We gaan er nog over praten en kijken wat de mogelijkheden zijn."

Hoeveel prostituees precies naar de demonstratie, die om 12.00 uur moet beginnen, gaan komen, is nog onduidelijk. De woordvoerder verwacht in ieder geval enkele tientallen actievoerders. "Het liefst heb ik natuurlijk dat ze allemaal komen, maar dat zal niet lukken. Sommigen zijn alweer aan de slag via een website of werken nu in Den Haag of Groningen."

De rechtbank in Utrecht bepaalde woensdag in een kort geding dat de gemeente Utrecht de vergunning van de laatste raamexploitant Wegra terecht heeft ingetrokken. Daarmee verdwijnen de laatste raamprostituees en prostitutieboten in Utrecht definitief.