Weer Milan-speler die het veld verlaat na racisme

AC Milan-middenvelder Kévin Constant is dinsdagavond tijdens een oefenduel van het veld gestapt nadat hij racistisch was bejegend. De 26-jarige speler uit Guinee volgde daarmee het voorbeeld van zijn ploeggenoot Kevin-Prince Boateng, die in januari het veld verliet. Constant was er tegen Sassuolo na 34 minuten klaar mee.

De scheidsrechter liet het publiek tot kalmte manen, maar besloot daarna verder te spelen. Milan verloor de vriendschappelijke wedstrijd met 2-1.

Boateng stapte in januari tegen Pro Patria met zijn teamgenoten van het veld. De Ghanees was toen niet de enige speler op wie fans van de amateurploeg het hadden gemunt.

De Italiaanse voetbalbond maakte woensdag bekend een onderzoek te hebben ingesteld. Wereldvoetbalbond FIFA zegt 'toezicht te houden' op de situatie, maar wil eerst de uitkomst van het onderzoek afwachten. De FIFA benadrukt dat racisme uit den boze is. "De positie van de FIFA ten opzichte van racisme is onmiskenbaar duidelijk. Er is in het voetbal geen plaats voor racisme, of welke vorm van discriminatie dan ook."

Adriano Galliani, vicepresident van Milan, is niet blij met het weglopen van de Milanees. "Er is solidariteit met Constant, maar het is niet in orde om het veld te verlaten. Ik heb hem dat verteld, herhaald en aan iedereen geschreven: je mag het veld niet verlaten."