Nieuw trainersduo voor De Bakker

Tennisser Thiemo de Bakker heeft Melle van Gemerden en Floris Minnaert aangesteld als trainersduo. Dat meldt de 24-jarige Westlander aan Nusport. Het tweetal begeleidt De Bakker in ieder geval tot de Australian Open in januari. De mondiale nummer 87 zat de afgelopen tijd zonder coach.

Door een vrije val op de wereldranglijst kon De Bakker zich lange tijd geen trainer veroorloven. Met zijn terugkeer in de top honderd is ook zijn financiële situatie verbeterd. "Ik ken die mannen al langer en zij zitten ook al een tijdje in het vak. Vanaf nu zal een van hen altijd met mij meereizen. Het voelt goed om weer een vaste basis te hebben."

Minnaert en oud-prof Van Gemerden zaten vorige week al op de tribune in Båstad, waar De Bakker prompt zijn eerste halvefinaleplek op de ATP Tour sinds 2010 haalde. De mondiale nummer 87 versloeg onder meer toptienspeler Tomas Berdych. "Ik was hiervoor heel onzeker en dat kwam door het gebrek aan structuur. Ik merkte meteen dat er een last van mijn schouders afviel."