Wilde achtervolging in Zeeland

Een ramkraak in Middelburg is woensdagochtend uitgelopen op een wilde achtervolging door Zeeland. Daarbij zijn twee vluchtauto's gecrasht, politieauto's geramd en hebben agenten schoten gelost. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De daders zijn te voet ontkomen, meldt de politie.

De inbrekers sloegen even voor 04.30 uur toe bij een elektronicawinkel aan de Mortiereboulevard in de Zeeuwse stad. Een oplettende getuige schakelde de politie in, waarna een klopjacht ontstond. Bij Zoutelande crashte de eerste vluchtauto, even later raakte bij de A58 ook een tweede auto van de weg.

Een derde vluchtauto wist België te bereiken na bij Axel door een politieblokkade te zijn gereden. Daar is door agenten op het voertuig geschoten. In België is de achtervolging door Belgische agenten voortgezet.

Op de vluchtroute zijn dozen met apparatuur gevonden, die vermoedelijk zijn buitgemaakt bij de inbraak. De politie is nog op zoek naar de daders die in Nederland zijn ontkomen. Een daarvan is mogelijk Engelstalig en is mogelijk nat door een vlucht door het water.