Russell Crowe te porren voor Man of Steel-prequel

Nu Man of Steel zo'n succes is, is Warner Brothers, zoals te verwachten viel, druk bezig een vervolg van de grond te krijgen. Deze film zou de opmaat moeten zijn naar een bredere lijn DC Comics-verfilmingen. Maar een prequel van de film zou ook tot de mogelijkheden behoren. Althans, als het aan Russell Crowe ligt.

Crowe, die in de Superman-verfilming Jor-El, de biologische vader van Clark Kent, speelt, werd op Twitter gevraagd naar een prequel die meer liet zien van Krypton, de planeet die (naar wij aannemen geen spoiler) aan het begin van de film vergaat.

"Veel van jullie vragen naar en Krypton-prequel. Als dat iets is wat je graag wilt, laat het dan aan Legendary [Pictures, één van de productiebedrijven achter Man of Steel, red] weten." Na herhaaldelijk de opmering van fans gekregen te hebben voegde hij eraan toe "als het ervan zou komen, trek ik die panty wel weer aan."

De opmerking over Legendary Pictures is opvallend, omdat de filmstudio op zoek zou zijn naar een samenwerking met iemand anders dan Warner Brothers. Warners heeft, als zusterbedrijf van DC Comics, echter de rechten van Superman en dus een vervolgfilm op Man of Steel. In de comics is een prequel van het origineverhaal van Superman nooit op grote schaal uit de verf gekomen. Wel is de wereld en zijn gebruiken getoond in veel flashback-verhalen en dus is een redelijke inspiratiebron voor een verhaal over Jor-El aanwezig.