Moslimbroeders doodgeschoten bij gardekazerne

Vijf aanhangers van de afgezette Egyptische president Mohammed Morsi zijn maandag doodgeschoten toen zij met geestverwanten het hoofdkwartier van de Republikeinse Garde probeerden te bestormen. Dat zeggen bronnen bij het Egyptische leger. De slachtoffers bivakkeerden volgens de ingewijden, die voorlopig anoniem willen blijven, voor het gebouw uit protest tegen het optreden van het leger. De strijdkrachten zouden hun voorman vasthouden in het hoofdkwartier van het keurkorps.

De Moslimbroederschap, waartoe Morsi behoort, houdt het erop dat het leger het vuur opende op aanhangers van de verdreven president. Dat zou 34 mensen het leven hebben gekost.

Volgens een legerbron hebben ook de militairen verliezen geleden. De staatstelevisie meldde het sneuvelen van één officier.

Update 17.37 uur:
Het dodental van de gevechten tussen het Egyptische leger en aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi van maandagochtend is inmiddels opgelopen tot 51. Dat hebben de Egyptische hulpdiensten gezegd. Ruim driehonderd mensen raakten gewond.