Drol verraadt woningovervaller

Een Poolse woningovervaller is tegen de lamp gelopen omdat hij zijn behoefte niet meer kon ophouden. Met twee of drie kompanen overviel hij in februari vorig jaar met veel geweld een woning in het Noord-Brabantse Asten. Ze droegen witte overalls om niet op te vallen in de sneeuw en hadden ook handschoenen aangetrokken om geen vingerafdrukken achter te laten. De overvallers lieten echter in de sneeuw duidelijke voetstappen achter die vlakbij de woning leidden naar de uitwerpselen van een van hen, inclusief wc-papier, meldt justitie dinsdag.

Een dna-profiel werd opgeslagen in de databank. In de zomer van vorig jaar werd een inmiddels 27-jarige Pool uit Antwerpen aangehouden voor een aantal woninginbraken en moest hij dna afstaan. Dat bleek overeen te komen met het dna uit de uitwerpselen die bij de woning waren gevonden.

Bij de woningoverval werd een bewoner geslagen, geschopt en vastgebonden. De bewoonster van het huis werd gedwongen kluizen te openen en geld en sieraden af te staan, waarna zij ook werd vastgebonden. De Pool weigert te zeggen met wie hij de overval pleegde. Justitie heeft dinsdag 4,5 jaar cel tegen hem geëist.