Wethouder laat broek zakken tijdens huldiging

Nederlanders houden wel van een goede Belgenmop. Wat zo mogelijk nog hilarischer is, is een Belg die zelf een grapje probeert te maken en daarbij enorm faalt. Zoals een wethouder in het Vlaamse Dilbeke, die ten overstaan van 400 mensen z'n broek 'voor de grap' liet zakken.

Schepen [Vlaams voor 'wethouder', red.] van Sport Frank De Dobbeleer (N-VA) was aanwezig op een feestje waar alle kampioenen in Dilbeek werden gehuldigd. Er waren zo'n 400 mensen aanwezig, toen De Dobbeleer de lokale petanqueclub [een soort jeu des boules, red.] mocht afroepen.

Hij greep deze kans aan om eens een mooie grol te maken. "Een sportvereniging met een Franse naam in Dilbeek", zei hij: "daar zakt mijn broek van af." En hij liet pardoes z'n broek op z'n enkels glijden. Na een rondje te hebben gedraaid, besloot hij zich weer aan te kleden.

Zijn grap is hem echter op een hoop commentaar komen te staan. De leiders van de N-VA waren in ieder geval niet blij, en gaven expliciet aan afstand te nemen van De Dobbeleer en z'n actie. De burgemeester van Dilbeek vindt het 'een volledig misplaatste grap, een schepen onwaardig, maar desalniettemin een grap'.

De Dobbeleer heeft z'n excuses aangeboden, maar blijft erbij dat het maar een grap was. Hij zou het gedaan hebben omdat één van zijn vrienden, die lid is van de petanqueclub én van de Vlaams-nationalistische N-VA, voortdurend tegen hem geklaagd zou hebben over de naam van de club.

Nu rest uw nederige verslaggever slechts om eens te informeren naar zijn usernaam, want iemand met zo'n slecht gevoel voor humor móet wel een FOK!ker zijn.