Nordic Games koopt twee Atari-games op

Uitgever Nordic Games heeft de gamereeksen Desperados en Silver overgekocht van Atari. Wat voor een bedrag bij de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Dat laat Nordic Games maandag weten. Silver is een actierollenspel, terwijl Desperados een strategisch spel is dat zich afspeelt in het Wilde Westen.

Het is niet bekend wanneer Nordic Games met nieuwe spellen in de twee series komt. Silver werd in 1999 uitgegeven door Atari voor pc, Mac en Sega Dreamcast. Het spel draaide om een krijger die zijn ontvoerde vrouw moest terugvinden. Binnen de Desperados-reeks zijn tussen 2000 en 2007 drie spellen verschenen. In de reeks neemt de cowboy John Cooper allerlei gevaarlijke opdrachten aan in ruil voor een financiële beloning.

Nordic Games is in de laatste maanden flink aan het investeren in zijn toekomst. Eind april kocht het bedrijf voor 4,9 miljoen dollar de rechten van honderdvijftig spellen op van het failliete gamebedrijf THQ. Nordic beschikt nu onder meer over de rechten voor de actiereeksen Darksiders, Red Faction en Destroy All Humans.


Nordic Games koopt twee Atari-games op