Duplan toch twee jaar langer bij Utrecht

FC Utrecht nam onlangs op de slotdag van de Eredivisie afscheid van Edouard Duplan, maar de Fransman heeft besloten om alsnog te blijven.

"Wij zijn erg blij dat Edouard alsnog voor FC Utrecht heeft gekozen", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik op de officiële website van FC Utrecht. "Zijn aangekondigde vertrek was een verlies voor onze selectie. Dat Edouard op basis van zijn gevoel besluit om nog twee jaar bij ons te blijven, zegt iets over het mens Edouard Duplan en zijn hart voor onze club."

Duplan (30) ondertekent een nieuwe verbintenis voor twee seizoenen. Van Schaik: "Menigeen zou een keuze voor het geld hebben gemaakt, hij doet dit op basis van zijn gevoel dat hij nog niet klaar is in Utrecht. Dat komt niet vaak voor in het voetbal en daar mogen de club en vooral ook de supporters trots op zijn."

"Mijn gevoel zei me dat het niet goed was om nu al bij FC Utrecht te vertrekken", vertelt Duplan vanaf zijn vakantieadres in Griekenland. "Ik wilde eigenlijk een nieuwe uitdaging aangaan, maar mijn gevoel zegt me om hier te blijven. Het gaat goed met de club en ik heb het hier naar mijn zin."