Passage Rijksmuseum even dicht voor fietsconcert

De fietstunnel van het Rijksmuseum in Amsterdam gaat donderdag weer even dicht. Studenten van het Conservatorium Den Haag geven er om 12.30 uur een lunchconcert in het kader van het Holland Festival. Rondom het concert wordt de passage gesloten, laat de organisatie weten.

De muziek wordt gemaakt door twee 'spectaculaire' fietsconstructies, licht een woordvoerder van het Holland Festival toe. De constructies bestaan uit aan elkaar vastgemaakte fietsen. Als de vijf meter lange fietsen rijden, maken ze muziek. De studenten zitten op de fietsen en ondersteunen de muziek met zang en slagwerk.

Het concert bevat ook theaterelementen en is onderdeel van de 66e editie van het Holland Festival. Voor de opbouw wordt de passage vanaf 09.00 uur afgesloten voor fietsverkeer. Rond 15.00 uur is de doorgang weer vrij.

Het halfuur durende concert wordt donderdag drie maal uitgevoerd. Ook op 13 en 20 juni worden er gratis lunchconcerten in de passage van het Rijksmuseum gegeven. Het Holland Festival vindt plaats van 1 tot 26 juni in Amsterdam.

Sinds een kleine maand kunnen fietsers weer door de passage rijden, wat vanwege de verbouwing jarenlang niet mogelijk was. Het museum en het stadsdeel hebben dit proberen te voorkomen, maar de gemeenteraad besliste anders.

Submitter:  Bron: Novum