WK ver weg voor handbalsters na nederlaag

Voor de Nederlandse handbalsters lijkt plaatsing voor het WK een lastig verhaal te worden. De ploeg van bondscoach Henk Groener verloor zondag in Rotterdam de eerste play-offwedstrijd met 25-27 van Rusland. Nederland moet daardoor over een week in Rostov aan de Don de return met minimaal twee doelpunten verschil te winnen om zich te kwalificeren voor het WK begin december in Servië.

De wedstrijd kende twee gezichten voor Nederland, dat geweldig uit de startblokken schoot. Binnen een mum van tijd leidde Oranje met 7-2 en later in de wedstrijd was de marge zelfs acht: 15-7. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten bij een 16-10 stand.

In de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid en waren het de bezoekers die heersten. Een teken aan de wand was dat Rusland binnen twee minuten drie keer scoorde. Nederland was geen schim meer van de indrukwekkende ploeg van de eerste helft en moest uiteindelijk lijdzaam toezien dat Rusland de wedstrijd in zijn voordeel beslechtte.