FOK!filmtips van de dag: Fatal Attraction

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

De Royal Canadian Mountain Police laat actieheld Louis Burke, gestalte gegeven door Jean-Claude van Damme, als undercoveragent infiltreren in de gevangenis om er achter te komen hoe een moordenaarsbende binnen de gevangenis te werk gaat. Zijn identiteit dreigt te worden onthuld door een vijand, die hij gemaakt heeft bij de Mounties. Death Warrant is te zien om 20.30 uur op RTL7.

Op een zakelijke receptie ontmoet de getrouwde Dan Gallagher de aantrekkelijke Alex Forrest. Als zij elkaar later weer tegenkomen tijdens hun werk, is de aantrekkingskracht zo groot dat zij al gauw met elkaar in bed belanden. Dan voelt zich schuldig ten opzichte van zijn gezin over het slippertje en hij probeert de situatie achter zich te laten door met Alex te breken. Maar Alex wil dit niet accepteren en begint Dan en zijn gezin lastig te vallen. Dit wordt van kwaad tot erger en een escalatie kan niet uitblijven. Fatal Attraction is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Jane is moeder van drie volwassen kinderen, ze heeft een goedlopend restaurant in Santa Barbara, en heeft - na tien jaar gescheiden te zijn - een vriendschappelijke relatie met haar ex-man, advocaat Jake.  Maar wanneer Jane en Jake de stad uit zijn omdat hun zoon afstudeert, worden de zaken gecompliceerd. Een onschuldig etentje wordt iets onvoorstelbaars - een verhouding. Nu Jake hertrouwd is met de veel jongere Agness, is Jane ineens 'de andere vrouw'. Architect Adam, die is ingehuurd om Janes keuken te verbouwen, raakt betrokken bij hun hernieuwde romance. Moeten Jane en Jake verdergaan met hun levens of is ware liefde de tweede keer mooier?

De hoofdrollen in deze romantische komedie, It’s Complicated, worden gespeeld door veteranen Meryl Streep, Alec Baldwin en Steve Martin. De regie was in handen van Nancy Meyers. Deze regisseuse maakte eerder in hetzelfde genre hitfilms als What Women Want en The Holiday. Te zien om 20.30 uur op SBS6.

The Hitman, Star Trek: The Motion Picture en The Night Listener zijn vanavond ook op de televisie te zien.