FOK!filmtips van de dag: The Prestige

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Kapitein Jame McKay laat zijn zeebenen voor wat ze zijn en gaat op de ranch van zijn verloofde wonen. Hij raakt onmiddellijk betrokken bij een roekeloze vete om waterrechten. The Big Country heeft een cast van onder andere Gregory Peck, Carlton Heston en Jean Simmons. Te zien om 14.05 uur op CANVAS.

Londen, begin twintigste eeuw. De vrienden Robert Angier en Alfred Borden hebben allebei één doel: de beste illusionist ter wereld zijn. Samen met Roberts vrouw Julia, zijn ze in dienst van een magiër. Wanneer Julia tijdens een mislukte truc om het leven komt, geeft Robert de schuld aan Alfred. Hun vriendschappelijke relatie slaat om in rivaliteit. Samen met uitvinder Cutter, probeert Robert de ultieme truc te bedenken. Maar wanneer hij wordt afgetroefd door Alfred en diens 'Disappearing Man', leidt de competitie tussen de twee goochelaars tot jaloezie, obsessie en verraad. Robert blijkt er alles voor over te hebben om achter het geheim van Alfred te komen. Regisseur Christopher Nolan kreeg voor The Prestige een topcast bij elkaar van onder andere Christian Bale, Hugh Jackman, Michael Caine, Scarlett Johansson en David Bowie. Te zien om 22.30 uur op NET5.

Bob Marley - één van de meest geliefde internationale iconen van de twintigste eeuw, muzikant met een boodschap en bekend over heel de wereld. Zijn muziek overstijgt cultuur en taal en is in de wereld van vandaag nog net zo krachtig als toen hij nog leefde. Gesteund door Marley's nabestaanden heeft Oscarwinnende regisseur Kevin Macdonald deze muzikale biografie over de reggaegrootheid gemaakt. Macdonald kreeg toegang tot de privéarchieven van de familie Marley waardoor hij een prachtige muzikale documentaire kon maken over de zanger, die op 11 mei 1981 op 36-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Marley is te zien om 22.45 uur op CANVAS.

Door natuurgeweld is Amerika binnen in een korte tijd platgebrand en verwoest. Er zijn weinig overlevenden en aan water en voedsel is gebrek. Slechts bewapend met pistool trekken vader en zoon, gespeeld door Viggo Mortensen en Kodi Smit-McPhee, door het stoffige en sombere landschap op zoek naar een veilig onderkomen. Hun leven draait om overleven in een omgeving waarbij de grenzen zijn verdwenen tussen goed en kwaad.

Dit postapocalyptische drama The Road, is gebaseerd op de gelijknamige roman van Cormac McCarthy, wiens boek No Country for Old Men verfilmd werd door de broers Coen. Te zien om 23.30 uur op BBC2.

Kald mig bare Aksel (Wallah Be), Rags, The Wild Stallion, Terminator Salvation, Stealth en A Shot at Glory zijn films die vandaag ook op de televisie te zien zijn.