FOK!filmtips van de dag: The Holiday

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Klara's ouders zijn net gescheiden en samen met haar moeder is Klara naar het platteland verhuisd. Bij de manege is het niet moeilijk om nieuwe vrienden te maken. Klara's moeder heeft geen geld voor paardrijlessen maar Klara schrijft zich tóch in voor een wedstrijd. Klara (Don’t Be Afraid to Follow Your Dream) is te zien om 15.35 uur op Nederland 3.

Hoewel Amanda Woods uit Zuid-Californië en Iris Simpkins van het Engelse platteland mijlenver van elkaar wonen, bevinden ze zich in dezelfde situatie: Vlak voor kerst hebben ze het helemaal gehad met hun mannen en willen ze het liefst de feestdagen ontvluchten. Via een internetsite voor woningruil komen de twee met elkaar in contact. Spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken in elkaars huis te trekken. Kort na haar aankomst in het zonnige L.A. raakt Iris bevriend met scenarioschrijver Arthur en filmcomponist Miles. Ondertussen, in het besneeuwde Engeland, komt Amanda in contact met de knappe broer van Iris, Graham.

The Holiday heeft een cast van onder andere Eli Wallach, Kate Winslet, Jack Black, Jude Law en Cameron Diaz. Te zien om 20.30 uur op RTL5.

 

Tijdens een enorme meteorenregen knalt een asteroïde met enorme kracht tegen de maan aan. De fragmenten van deze asteroïde en stukjes van de maan zelf, komen op de aarde terecht. De aanvankelijke schade is minimaal en experts zeggen dat ook de beschadigingen aan de maan geen nadelige effecten zullen hebben. Maar dan beginnen zich toch afwijkende zaken voor te doen. Belangrijke wetenschappers ontdekken dat de koers van de maan definitief veranderd is en dat deze nu op de aarde afstevent. Impact is te zien om 20.30 uur op RTL7.

George Malley ziet, op zijn verjaardag aan een bar, een vreemd licht. De dagen die daarop volgen blijkt hij erg intelligent te zijn geworden. Hij gebruikt zijn intelligentie om goede dingen in de buurt te doen. Wanneer dit doorgeroddeld wordt, raakt Malley bekend als een freak en wil iedereen uitzoeken hoe dit kon gebeuren bij een simpele automonteur. Het gaat zelfs zo ver dat de regering hem wil gebruiken. Phenomenon is te zien om 00.35 uur op BBC1.

Nick of Time, He’s Just Not That Into You en Walking Tall: The Payback zijn vanavond ook op de televisie te zien.